Om hjärnan och SLE

Hjärnan har ett gott skydd i en blod-hjärnbarriär som skyddar den mot olika saker. Det innebär dock inte att man kan vara angripen på grund av SLE. Det är dock relativt ovanligt. Det vanligaste är att vi blir deprimerade på grund av de kroniska inflammationerna som också kan nå hjärnan. Depressionerna har alltså en fysisk anledning och inte bara är en produkt av vår situation.

Andra vanliga symptom är desorientering, brist på koncentration och förvirring. Man kan även drabbas av svårare angrepp så att det gäller att vara vaksam och lyssna på kroppen. Även om det är hjälpsamt så kan man inte jämföra sig med andra som har sjukdomen. Här måste man vara ordningsam och skriva ner de olika symptomen och när de inträffar så att man kan tala med sin läkare.

Vi har dessutom en högre risk att få Stroke och det gör det viktigt att man tar bort risker i samband med det för att motverka förhöjda risken. Kontrollera ditt blodtryck, se till att du inte har hjärtflimmer, ät rätt, sluta röka och motionera är några saker du själv kan göra för att minska riskerna.

Populära inlägg i den här bloggen

Hormoner, klimakteriet och SLE

Om du är anhörig till någon med SLE