Sanningen om solen och lupus

Sanningen om solen och lupus är att det inte finns en sanning  utan många har olika idéer och tankar. Man har gjort olika studier om det som visar olika sanningar. Det finns alltså inget riktigt tydligt svar. Det här är den senaste studien som har att göra med att interferon finns i en alltför stor mängd på grund av att celler som ska motverka interferonet slås ut av solljuset.

Det finns också en studie av universitetet i Bonn att det handlar om sönderslaget DNA pga av solljuset inducerar i sin tur inflammationer i kroppen.

Anledningen är alltså oklar och fortfarande under forskning. Det finns alltså ingen klar och tydlig sanning utan just nu är möjligheterna många. Du kommer därför få ett otydligt svar från läkarna eftersom de faktiskt inte har något svar.

Vad man dock vet att det finns en stark korrelation av fotosensitivitet och skov hos SLE. Därför tjänar vi på att undvika solen och exponering från UV-ljus. Alltså det är tydligt ATT sol och UV strålning påverkar så att vi får skov men man vet inte HUR och VARFÖR den gör det. Det finns olika idéer och tankar även studier. Det är därför läkare inte förklarar tydligt om just det här med solen.

Vi vet ju alla som har SLE att vi påverkas av solen och UV strålar och blir sjuka. Jag har dock aldrig hört någon förklaring varför.

Populära inlägg i den här bloggen

Hormoner, klimakteriet och SLE

Om du är anhörig till någon med SLE